pd_after
Paralegal Day 2016

Aftermovie - Paralegal Day 2016

Paralegal Day 2016

Afgelopen donderdag 10 november vond de Paralegal Day 2016 plaats in het Tobacco Theater in Amsterdam. Een uitgebreid artikel hierover zal verschijnen in ons nieuwe magazine wat in januari uitkomt. Lees hieronder alvast hoe deze dag is geweest.  

De paralegal gidst juristen de 21e eeuw in

Zo onmisbaar als paralegals zijn in het moderne legal team, zo enorm verschillen ze in rol en functie-inhoud. Gisteren verzamelden zich meer dan 100 paralegals, legal projectmanagers en support lawyers in het Tobacco Theater in hartje Amsterdam. Uit het bedrijfsleven, de advocatuur en zelfs een enkele overheidsorganisatie.

‘Aan de titulatuur moeten we nog werken,’ reflecteert General Counsel (GC) Axel Viaene (Grandvision) op de middag. ‘Maar wat telt is het belang van de rol. Paralegals zijn het fundament onder elke juridische organisatie. Of het nu een juridische afdeling binnen een bedrijf is, in een beursgenoteerde onderneming of bij een gespecialiseerd team in een groot kantoor.’ Viaene leidde in de afgelopen 20 jaar de Europese legal afdeling bij diverse multinationals, zoals Dell en Starbucks. En steeds introduceerde hij er met succes ‘de’ paralegal.

Stortvloed aan tools

Het toegenomen belang van de paralegal heeft verschillende oorzaken. Denk aan de groei van dataverkeer of de invloed van wet- en regelgeving, zoals privacybescherming. Een andere katalysator zijn de mogelijkheden van technologie en trends als big data. In zijn keynote gaf Erik Vermeulen (hoogleraar en corporate counsel bij Philips) de 100 deelnemers de raad zich te verdiepen in nieuwe softwaretools, al dan niet uit de cloud. ‘Stukken reviewen doen computers wel, nu of binnen afzienbare tijd. Paralegals gaan juristen leren om te werken met alle nieuwe tools.’ De aanwezigen vonden het een verademing om te ervaren hoe groot hun beroepsgroep wordt. ‘Moet je zien met hoeveel we al zijn,’ stelt één van de deelnemers. ‘Wat ik morgen ga doen? Kijken welke tools die Erik noemde voor ons bedrijf relevant zijn!’

Over de Paralegal Day

De Paralegal Day wordt elk najaar georganiseerd door de Stichting Beroepsopleiding Paralegals (een initiatief van Legadex). En elk jaar groeit de dag in omvang. Waar het begon in een klein zaaltje, vulde zich gisteren al een hele theaterzaal.

Lees meer over de beroepsopleiding

Verder lezen en kijken?

Legadex komt  binnenkort met een uitgebreide weergave van de dag, inclusief een aftermovie. Om ook de paralegals die er niet bij konden zijn te inspireren, inclusief hun collega’s en leidinggevenden. Zeker weten dat u niets mist? Volg Legadex dan op twitter of meldt u aan voor het Legadex Magazine.

Paralegal Day 2016 was uitverkocht,  je kunt je nu alvast aanmelden voor Paralegal Day 2017.

Heb je nog specifieke vragen neem dan contact op met Anouk van Breda via avanbreda@legadex.com.

Stichting Beroepsopleiding Paralegals

Programma

12.00 – 12.30 Inloop & Registratie

12.30 – 13:15 ‘Walking Lunch’

13:15 – 13:30 Welkom – Axel Viaene 

13:30 – 14:15 Keynote speech

14:15 – 14:30 Energizer

14:30 – 15:15 Workshop ronde 1 

15:15 – 15:45 Coffee break

15:45 – 16:30 Workshop ronde 2  

16:30 – 16:50 Keynote speech 2

16:50 – 17.30 Paneldiscussie

17:30 – 17:45 Wrap up

17:45 – 19:00 Drinks & fingerfood 

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door:

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door:download

 

facebook_profiel_groot