Job opportunity

Junior Legal Counsel (1-3 jaar werkervaring)

Wil jij de jurist van de toekomst worden? Dan krijg je bij Legadex een enorme voorsprong doordat je voor de grootste bedrijven van Nederland werkt én veel leert over Legal Tech. Daarnaast bieden we een uniek opleidingsprogramma.

Wat je gaat doen
Als Junior Legal Counsel werk je in bedrijfsjuridische projecten waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van Legal Tech. Tegelijk volg je bij ons een opleidingsprogramma waarin we je alles leren over dit vakgebied. Jouw doel? Grote organisaties helpen hun juridische werk beter te doen en zelf processen efficiënter in te richten door middel van technologie. Voor welke opdrachtgevers je dit doet? Dit zijn o.a. AholdDelhaize, AkzoNobel, Endemol Shine Group, G-Star, Lumileds, Nike en Q8.

Je werkt in projecten bij de klant op locatie en vanuit ons kantoor in Amsterdam. In projecten bij de klant op kantoor maakt je onderdeel uit van hun juridische afdeling. Voer je een project op consultancy basis uit, dan doe je dit juist met een team van collega’s vanuit het kantoor van Legadex. Voorbeelden? Die hebben we genoeg! Je begeleidt een bedrijf bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van hun contracten, hoe komt een contract tot stand, hoe contracteren ze binnen de business en zijn er mogelijkheden voor standaardisering? Hoe ziet de groepsstructuur van een grote onderneming eruit en hoe werken legal, finance en tax hierin samen met de business? En met welke (legal tech) systemen zorg je voor overzicht en de noodzakelijke business intelligence?

Wat je leert in het opleidingsprogramma
Een goede basis helpt jou om succesvol te zijn in je carrière! Zo nemen we je mee in de technologie en toepassingsmogelijkheden van AI en juridische expertsystemen. Ook train je je adviesvaardigheden en verdiep je je kennis van grote organisaties. Ons opleidingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Vennootschapsrecht
 2. Contractenrecht en contractmanagement 
 3. Schrijf-, advies en communicatievaardigheid in het bedrijfsleven
 4. Samenwerking en dynamiek van The Large Corporate 
 5. Legal Tech 

Wat wij bieden

 • Een fulltime functie, 32 uur is bespreekbaar
 • Je bent onderdeel van de nieuwe ontwikkelingen in de markt en werkt voor de mooiste opdrachtgevers
 • Een uniek opleidingsprogramma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling
 • De mogelijkheid om door te groeien in de vaardigheden van de jurist van de toekomst en naar de functie van Legal Business Counsel
 • Op regelmatige basis Legal Practice Meetings met presentaties van gastsprekers of collega’s
 • Gezellige activiteiten waaronder borrels en kantooruitjes
 • En natuurlijk een jong, ambitieus team van collega’s

Wat jij mee brengt
Jij bent jurist met kennis van het Ondernemingsrecht en interesse in software. Voor sommige mensen en bedrijven is Legal Tech nog een spannend vakgebied. Maar niet voor jou. Jij ziet hier volop kansen. Hoe snel je je ontwikkelt hangt helemaal af van jouw ambitie

Wat staat er verder op jouw cv:

 • Afgeronde HBO Rechten opleiding of WO master Rechten
 • Tussen 1 en 3 jaar ervaring als Junior Bedrijfsjurist, Juridisch Medewerker in het bedrijfsleven, de advocatuur, het notariaat of bij de big4
 • Ervaring binnen het brede Ondernemingsrecht
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Nog vragen of direct solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct op de vacature voor Junior Legal Counsel. Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Christine Hagens via 06-52 62 61 37.

Over Legadex
Legadex is dé legal services provider van Nederland en voorloper op het gebied van Legal Tech. In 2008 opgericht door Hans-Martijn Roos en Luc van Daele die zagen dat er in het juridisch vakgebied nog veel mogelijkheden lagen voor vernieuwing. Ons uitgangspunt is ‘people, process, software’: hoe kunnen we terugkerende juridische processen automatiseren zodat juristen hun kennis en expertise voor andere, meer complexe, zaken kunnen inzetten. Met circa 30 medewerkers voeren we dagelijks mooie opdrachten uit voor onze opdrachtgevers. En onze ambitie reikt verder.

Christine Hagens

Would you like to know more about Legadex and our job opportunities?

Contact me