Job opportunity

Business Legal Counsel

Werk je nu als bedrijfsjurist, als advocaat of kandidaat-notaris of als legal consultant in het Ondernemingsrecht en ben jij toe aan meer verantwoordelijkheid? Zoek je een omgeving die jou de juiste voedingsbodem en impulsen geeft om tot Legal Business Partner van de toekomst door te groeien? Wil je de mogelijkheden van technologie doorgronden en Legal Tech echt in de praktijk toepassen? Dan zou de rol van Business Legal Counsel bij Legadex wel eens heel goed bij jou kunnen passen.

Wat Legadex jou kan bieden

 • Uitdagend bedrijfsjuridisch- en projectwerk voor grote, internationaal opererende ondernemingen die innovatie serieus nemen
 • Ruimte en de ondersteuning om de bedrijfsopdrachten zelfstandig en in teamverband tot succes te brengen
 • Opleidingen die jouw juridische vaardigheden, leiderschap, begrip van de business en jouw kennis en de toepassing van Legal Tech verhogen
 • Diversiteit en lange-termijn relaties met de bedrijven waar we voor werken en die ons als hun eigen teamleden beschouwen
 • Beschikbaarheid van en investering in de nieuwste technologie voor (online) samenwerking, Legal Tech en AI
 • En een jong en ambitieus team van Legadex collega´s en opdrachtgevers

Wat je gaat doen

Als Business Legal Counsel werk je voor de grote ondernemingen, financials en investeringsmaatschappijen die hun 'Legal Delivery' in contracting en M&A blijvend willen verbeteren. Je werkt samen met jonge en ambitieuze collega’s aan projecten vanuit ons kantoor in Amsterdam en jouw 'Home Office'. Je helpt bedrijven projecten tot succes te brengen en begeleidt (junior) teamleden. Kortom, een zeer uitdagende en afwisselende bedrijfsjuridische functie met een stijl groeipad naar 'Legal Leadership'.

Hoe jij je verder kunt ontwikkelen

Als ervaren jurist heb je de basis voor je carrière gelegd. Wij bieden je het uitdagende werk dat verdieping op het gebied het Ondernemingsrecht mogelijk maakt, met name op het gebied van (internationaal) contracteren, Legal Tech en leiderschap. Onze ervaren coaches en externe opleiders helpen jou te groeien met alle ingrediënten die nodig zijn voor het juridische vak van nu en de toekomst. Naast een gedegen programma waarin je je kennis, adviesvaardigheden en je managementvaardigheden uitbouwt zijn maatwerk trainingen deel van het aanbod.

Wat jij nu al meebrengt als Legal Counsel

Jij bent een ervaren jurist met de ambitie om voorop te lopen. Legal Tech en bedrijfsprocessen hebben jouw interesse. Je bent ondernemend, ziet kansen en bent klantgericht. Jouw drive om projecten met succes af te ronden tilt jou, onze opdrachtgevers en Legadex als Legal Service Provider naar een nog hoger plan. Je bent een natuurlijke gesprekspartner voor de Business, General Counsel en senior legal counsel, en andere in-house afdelingen en je hebt de ambitie om gesprekspartner op board-niveau te worden.

Wat staat er op jouw cv:

 • Afgeronde master Rechten
 • Tussen 3 en 7 jaar ervaring als internationaal opererende bedrijfsjurist, advocaat, kandidaat-notaris of jurist/ legal consultant bij één van de 'Big 4'.
 • Ervaring in het ondernemingsrecht, specifiek het contractenrecht en internationaal contracteren
 • Ervaring met contractmanagement en/of M&A is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Heb je vragen of wil je direct solliciteren?

Wil jij jouw carrière een stevige impuls geven? Solliciteer dan op de vacature voor Legal Counsel via het sollicitatieformulier. Heb je vragen, neem dan contact op met Peter Schepens (Teamleader Corporate en Innovation) of Hans-Martijn Roos (CEO) via 020 820 83 96.