service

Sdu en Legadex bundelen krachten voor optimale ESG-integratie

Sdu en Legadex gaan intensief samenwerken om bedrijven sterke ondersteuning te bieden op hun ESG- en CSRD-trajecten. De samenwerking markeert een belangrijke stap vooruit in het werken naar een duurzame toekomst.

De Europese CSRD-richtlijn verplicht grote bedrijven vanaf 2024/2025 te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Het doel is het stimuleren van bewuste investeringen die bijdragen aan een groenere, eerlijkere wereld. Voor veel bedrijven is het rapporteren over duurzaamheidsdoelen echter nieuw terrein. En bestaande informatiesystemen zijn vaak nog niet op deze taak berekend.

Schat aan kennis
Als pionier in managed legal services en compliance consulting, brengt Legadex waardevolle juridische expertise in die belangrijk is voor effectieve implementatie van ESG-principes. Denk aan kennis over managed legal services, compliance consulting en het toepassen van de nieuwste juridische technologieën. Zo brengt Legadex een schat aan kennis die naadloos aansluit bij de innovatieve aanpak van Sdu.

Meten van duurzame prestaties
Om bedrijven te ondersteunen bij het in kaart brengen van hun duurzame stappen en verplichte CSRD-rapportages, heeft Sdu het JES!-programma (Journey to EPIC Sustainability) gelanceerd. ‘Dit initiatief biedt trainingen en opleidingen, kennisvergroting, het vastleggen van doelen en governance, best practices en software voor het meten van duurzame prestaties’, aldus Esther van Doesburg, innovatiemanager bij Sdu. JES! Workflow stroomlijnt ESG-beleid, doelstellingen en workflows en bevordert een transparante samenwerking binnen een duidelijke governance-structuur. De combinatie van de juridische inzichten van Legadex én het JES! Workflow-platform van Sdu biedt bedrijven een nog betere kans om hun ESG-initiatieven te optimaliseren.

Allesomvattende oplossing
Ook Morad Kada, Manager M&A en Compliance bij Legadex, ziet de meerwaarde van de samenwerking: ‘Deze samenwerking onderstreept het groeiende belang van ESG-integratie in bedrijfsstrategieën. Het gaat niet alleen om naleving, maar ook om het realiseren van bedrijfsvisies en het beschermen van waarden in een veranderende wereld.’

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Angelique Dijkhuizen van Sdu of Luc van Daele van Legadex of kijk even op de partnerpagina van Sdu