Job opportunity

Legal Counsel

Je hebt een aantal jaren juridische ervaring als advocaat, kandidaat-notaris of jurist binnen een onderneming. Als volgende stap in je loopbaan wil je graag als bedrijfsjurist voor verschillende ondernemingen werken en je ontwikkelen tot jurist van de toekomst. Dan past de positie van Legal Counsel bij Legadex perfect. Legadex zoekt ter uitbreiding van haar team enkele enthousiaste en ervaren nieuwe collega’s in deze rol.

Over Legadex

De wereld van juridische dienstverlening verandert snel. Traditionele dienstverleners en conventionele manieren van werken komen steeds meer onder druk te staan. Legadex is in 2008 gestart als juridisch innovatiebedrijf en heeft sindsdien haar dienstverlening aan het bedrijfsleven stap voor stap uitgebouwd. Ons team bestaat uit ruim 30 juristen die vanuit ons kantoor op de Amsterdamse Zuidas, bij de klant op kantoor of vanuit huis meer dan 300 grote ondernemingen en investeringsfondsen bedienen met bedrijfsjuridisch advies en ondersteuning.

Wat je gaat doen

Als Legal Counsel verleen je part-time of op flexibele basis juridische ondersteuning aan grote en snel groeiende internationale ondernemingen en investeringsmaatschappijen. Daarnaast werk je als teamlid mee in de vormgeving en uitvoering van juridische projecten op het gebied van corporate, contracting en M&A. Daarbij werken we altijd vanuit de visie dat een optimale kwaliteit van dienstverlening wordt bereikt met de beste mensen, heldere werkprocessen en innovatief gebruik van systemen (People, Process, Software).

Na verloop van tijd zul je steeds vaker op basis van je ervaring een bredere adviesrol gaan vervullen op het gebied van organisatie van het juridisch werk (Legal Operations) en innovatieve vormen van techniek die dit ondersteunen (Legal Tech). Je werkt samen met jonge en ambitieuze collega’s en begeleidt junior teamleden. Kortom, een zeer uitdagende en afwisselende bedrijfsjuridische functie met een stijl groeipad naar ´Legal Leadership´.

Wat staat er op jouw cv

  • Afgeronde rechtenstudie
  • Tussen 3 en 7 jaar ervaring als advocaat, kandidaat-notaris, bedrijfsjurist of een vergelijkbare positie
  • Ervaring in het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en bij voorkeur ook M&A
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; kennis van de Franse, Spaanse of Duitse taal is een pré

Wat je verder meebrengt

Je bent een enthousiaste en pro-actieve jurist met de ambitie om voorop te lopen. Legal Tech en bedrijfsprocessen hebben jouw interesse. Je bent ondernemend, ziet kansen en bent klantgericht. Jouw drive om projecten met succes af te ronden tilt jou, onze opdrachtgevers en Legadex als Legal Service Provider naar een nog hoger plan. Je bent een natuurlijke gesprekspartner voor de General Counsel en andere stakeholders bij je klanten.

Wat Legadex jou biedt

  • Interessant bedrijfsjuridisch werk voor een breed scala aan internationale ondernemingen waarmee je een intensieve werkrelatie opbouwt
  • Door de kennis en ervaring van Legadex als first mover in juridische innovatie maak je een snelle ontwikkeling door tot jurist van de toekomst
  • Je werkt met een jong en ambitieus team van Legadex collega´s die er met elkaar voor gaan

Heb je vragen of wil je direct solliciteren?

Wil je jouw carrière een stevige impuls geven? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier. Wil je nader kennismaken of brainstormen over jouw mogelijkheden bij Legadex? Neem dan contact op met  Femke Pos of Peter Schepens via 020 820 83 96. We gaan graag met je in gesprek!