Job opportunity

Legal Counsel

Het vakgebied van Legal Tech heeft de toekomst. Werk je nu als (senior) Bedrijfsjurist / (senior) Legal Counsel in het bedrijfsleven, als advocaat of kandidaat-notaris met een focus op het Ondernemingsrecht en ben jij toe aan meer verantwoordelijkheid en een nieuwe wending van jouw carrière? Lees dan snel verder!  

Wat wij bieden

 • Een fulltime functie, 32 uur is ook bespreekbaar
 • Een salaris tussen de €3500,- en €5500,- bruto per maand (afhankelijk van jouw ervaring)
 • Je bent onderdeel van een nieuwe ontwikkeling in de markt
 • Een uniek opleidingsprogramma aangepast aan jouw ontwikkeling
 • De mogelijkheid om verder door te groeien binnen de organisatie
 • Altijd een project beschikbaar dat bij jou past
 • Op regelmatige basis Legal Practice Meetings met presentaties van gastsprekers of collega’s
 • En natuurlijk een jong, ambitieus team van 30 collega’s

Wat je gaat doen

Als Legal Counsel ben je verantwoordelijk voor adviesprojecten op het gebied van Legal Tech. Je voert projecten uit bij de klant op locatie waar je gesprekspartner bent voor de Legal Counsel en de directie. Daarnaast werk je samen in een team van collega’s aan projecten op consultancy basis vanuit ons kantoor in Amsterdam. Je houdt supervisie over het project en de (junior) teamleden. Kortom, een bedrijfsjuridische functie met veel diversiteit in vraagstukken en projecten.

Wat jouw doel is? Je helpt organisaties hun juridische processen efficiënter in te richten door middel van technologie. Of dit nu een database voor NDA’s is, een geautomatiseerd contractsysteem of een advies over het gebruik van AI in Legal. Je doet dit voor mooie opdrachtgevers als AholdDelhaize, AkzoNobel, Endemol Shine Group, G-Star, Lumileds, Nike en Q8.

Hoe jij je verder kunt ontwikkelen

Als ervaren jurist heb je de basis voor je carrière gelegd. Wij bieden je meer verdieping op het gebied van Legal Tech en leiderschap. Onze ervaren coaches en externe opleiders zorgen ervoor dat jij je in de breedte van het vak ontwikkelt. Naast een aantal vaste onderdelen, zijn maatwerk trainingen ook mogelijk. Het opleidingsprogramma bestaat uit:

 1. Verdiepend Ondernemingsrecht
 2. Legal Tech: opleiding en verdieping in het gebruik hiervan
 3. Projectmanagement & legal delivery
 4. Adviesvaardigheid, invloed en leiderschap

Wat jij mee brengt als Legal Counsel

Jij bent een ervaren jurist met de ambitie om nog verder te groeien. Software en juridische bedrijfsprocessen hebben jouw interesse. Je bent ondernemend, ziet kansen en bent klantgericht. Jouw drive om je verder te ontwikkelen helpt niet alleen jouzelf vooruit, maar daardoor lever je ook een bijdrage aan het succes van Legadex.

Wat staat er verder op jouw cv:

 • Afgeronde master Rechten
 • Tussen 4 en 6 jaar ervaring als (senior) Bedrijfsjurist/(senior) Legal Counsel in het bedrijfsleven, als advocaat, kandidaat-notaris of jurist bij een big4
 • Ervaring met het Ondernemingsrecht
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je woont in de Randstad (bijvoorbeeld Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Haarlem, Almere, Utrecht)
 • Je bent bereid om voor opdrachten bij klanten op locatie te reizen binnen de Randstad

Over Legadex

Legadex is een bijzondere legal service provider en voorloper op het gebied van Legal Tech. In 2008 opgericht door Hans-Martijn Roos en Luc van Daele die zagen dat er in het juridisch vakgebied nog veel mogelijkheden lagen voor digitalisering. Ons uitgangspunt is ‘people, process, software’: hoe kunnen we terugkerende juridische processen automatiseren zodat juristen hun kennis en expertise voor andere, meer complexe, zaken kunnen inzetten. Met circa 30 medewerkers voeren we dagelijks mooie opdrachten uit voor onze opdrachtgevers. En onze ambitie reikt verder.

Nog vragen of direct solliciteren

Wil jij jouw carrière ook een nieuwe wending geven? Solliciteer direct op de vacature voor Legal Counsel via het sollicitatieformulier. Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Christine Hagens via 06-52 62 61 37 of 020 820 83 96.