Service

Legadex: Legal Business as (un)usual

Als Covid-19 ons één ding leert is het dat de wereld heel snel kan veranderen. Bedrijven zetten zich na de eerste schokgolf nu schrap voor een periode van recessie. Dit brengt grote uitdagingen mee zoals budgetten die verlaagd worden, vaste vacatures die on hold staan en onvoorspelbare schommelingen in legal werk.

Hoe kunt u als CFO, General Counsel of als HR Manager toch  duurzaam inspelen op veranderende juridische bedrijfsbehoeften?

1. Zorg dat u altijd toegang heeft tot legal en paralegal talent op afroep
Het lijkt zo makkelijk: even een interim-jurist of interim-paralegal inhuren. Maar de praktijk is weerbarstiger: Niet of niet direct beschikbaar, toch niet de juiste skills en een nieuwe zoektocht, net op het moment dat daar geen tijd voor is. Met Legadex zorgt u er voor dat de juiste mensen altijd klaar staan. Hoe wij dit realiseren? Onze bedrijfsjuristen en paralegals werken in expert-teams samen en waar bij u moet worden bijgeschakeld, loopt bij een ander bedrijf het werk juist af. Daarnaast leveren we Managed Services voor terugkerend werk zoals vennootschapsbeheer, KYC en het opstellen en begeleiden van commerciële contracten. Als u wilt bijschakelen voor uw project kan dit dus vaak met een teamlid dat u al kent.

2. Bespaar tijd en kosten door gebruik te maken van de juiste modellen en werkprocessen
Veel bedrijfscontracten zijn van terugkerende aard, dus heeft u voordeel bij een goed model-contract dat op uw business is afgestemd. En met een waterdicht werkproces wordt de doorlooptijd tot (electronische) ondertekening aanzienlijk 
versneld. De business waardeert de korte responstijd en u realiseert kostenbesparingen die blijven doortellen bij elk volgend contract. Besparingen van 50% en meer op de totale contracteringskosten zijn haalbaar.

3. Werk met een partner die uw (legal) softwaresystemen kent
De juristen en paralegals van Legadex zijn tech-savvy als geen ander. Dat komt doordat wij de nieuwste Legal Tech oplossingen in de praktijk onderzoeken en toepassen. Daarbij werken we dagelijks voor bedrijven in hun gebruikelijke bedrijfssoftware. Grote kans dus dat uw 
systeem daar ook bij is.  

4. Werk met juristen die uw business en de bedrijfscultuur begrijpen
Dat een holding van een grote Corporate anders werkt dan een Scale-up weten we allemaal. En dat bedrijfsculturen en sectoren sterk van elkaar verschillen ook. Daarop inspelen vraagt ervaring, inlevingsvermogen en diversiteit. Legadex heeft het allemaal. 

Wilt u weten of Legadex ook voor u het verschil kan maken? Praat dan eens met Hans-Martijn Roos of Luc van Daele voor een advies op maat met cijfermatige onderbouwing.

Hans-Martijn Roos
T: +31 (0)6 31 00 35 80
E: hmroos@legadex.com

 

Luc van Daele
T: +31 (0)6 20 61 31 36
E: lvandaele@legadex.com